Telefon
WhatsApp
‘Çok’ tüketene destek kalkacak

Türkiye'de elektrik ve doğalgaz destekleme mekanizmasında önemli değişiklikler yapılacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında yaptığı açıklamada, yüksek tüketim yapan abonelerin devlet desteklerinden yararlanamayacağını belirtti. Bu değişiklikle birlikte, Türkiye ortalamasının üstünde tüketim yapan kullanıcılar, faturalarının gerçek bedelini ödeyecek.

Bakan Bayraktar, "Elektrik ve doğalgazda çok ciddi şekilde devletimizin desteği var. Bu desteklerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yansıması noktasında; desteğe ihtiyaç duymayan, tüketimi yüksek olan grupların, elektriğin ve doğalgazın gerçek maliyetlerini karşılamasıyla alakalı bir düşüncemiz var" dedi.

Yapılan değişikliklerin yalnızca kullanıcıların yüzde 3'ünü (1.2 milyon abone) etkileyeceğini belirten Bayraktar, örnek vererek durumu açıklığa kavuşturdu: "Eğer Türkiye ortalamasında bir tüketim yapıyorsanız, örneğin aylık 200 kilovatsaat tüketiyorsanız, faturanızı 414 lira ödeyerek değiştirmeyeceksiniz. Ancak bu ortalama tüketimin üzerinde harcama yapıyorsanız, destekleme mekanizması devre dışı kalacak ve elektriğin normal fiyatını ödeyeceksiniz."

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Yazarlarımız

İpekyolu Nöbetçi Eczaneler

Van/İpekyolu
Karaalp Eczanesi
04322163365
İSKELE CADDESİ SUVAROĞLU IŞIKLARI GROS 65 MARKET KARŞISI HUZUR SİTESİ NO:89 A


Van/İpekyolu
Burak Eczanesi
04322140042
KAZIM KARABEKIR CADDE ESKİ ARAŞTIRMA HASTANESİ KARŞISI NO:6/VAN


Van/İpekyolu
İncir Eczanesi
05011056565
SERHAT MAH. LOKMAN HEKİM HAYAT HAST. KARŞISI-VAN AVM ARKASI NO:59


Van/İpekyolu
Kaplan Eczanesi
04322157535
Urartu sok. Eski İstanbul Hastanesi Karşısı No:4/E


Van/İpekyolu
Deniz Eczanesi
04322232417
ZÜBEYDE HANIM CAD. LOKMAN HEKİM HASTANESİ KARŞISI 82/B


E-Bülten Aboneliği