Telefon
WhatsApp
Van’da 234 yerleşime yeri ulaşıma kapandı: 4 ilçede okullar tatil edildi

Kent genelinde dün gece etkili olan kar yağışı nedeniyle 97 mahalle ve 137 mezra olmak üzere 234 yerleşim yeriyle ulaşım sağlanamıyor. Yolların yeniden ulaşıma açılması için Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri çalışma başlattı. Kar kalınlığı kırsal mahallelerde 7, yüksek kesimlerde yaklaşık 35 santimetreye ulaştı. Van kent merkezine 80 kilometre uzaklıktaki Van-Bahçesaray kara yolu da çığ riski nedeniyle 15 gündür ulaşıma kapalı tutuluyor.
4 İLÇEDE EĞİTİME KAR ENGELİ
Olumsuz hava koşulları nedeniyle Çatak, Bahçesaray, Muradiye ve Saray ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda, eğitime bugün ara verildi. Kaymakamlıklar tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, yoğun kar yağışının etkili olduğu 3 ilçede, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile kadınların da aynı gün idari izinli sayılacağı bildirildi. 

METEOROLOJİDEN UYARI

Meteorolojiden yapılan açıklamada Van ve ilçelerinde hava kapalı ve çok bulutlu, aralıklı ve zaman zaman çok kuvvetli karla karışık yağmur ve kar yağışı olması bekleniyor. Don ve buzlanmalara karşı sürücülerin dikkatli olması uyarısında bulundu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Puan Durumu

Takım OM G M P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Yazarlarımız

İpekyolu Nöbetçi Eczaneler

Van/İpekyolu
Emre Eczanesi
04322178232
Sıhke Cad.Hz. Ömer camii Karşısı Y.Y.Ü İş Merkezi Altı No:15


Van/İpekyolu
Karaalp Eczanesi
04322163365
İSKELE CADDESİ SUVAROĞLU IŞIKLARI GROS 65 MARKET KARŞISI HUZUR SİTESİ NO:89 A


Van/İpekyolu
Gönül Eczanesi
05426531638
VALİ MİTHAT BEY MAH. KOÇİ BEY CAD. ATATÜRK LİSESİ ARKASI, ET SÜT KURUMU YUKARISI


Van/İpekyolu
Ferhat Eczanesi
05550636465
URARTU SOK. ESKİ İSTANBUL HASTANESİ KARŞISI NO:4/C


E-Bülten Aboneliği